Wat wij doen

Wat wij doen

In een alliantie streven de partners gezamenlijke doelstellingen na die hun eigen doelstellingen versterken. En binnen de alliantie worden rendement en risico gedeeld. Dat zorgt voor een intrinsieke behoefte om in samenwerking tot betere resultaten te komen.

Slechts 50% van de samenwerkingsverbanden is succesvol. Succesvol worden en blijven, vraagt om specifieke kennis, vaardigheden en een specifieke aanpak. Het begint allemaal met de “waarom” vraag. Waarom zoek je samenwerking? Hoe leidt een samenwerking tot het realiseren van je eigen doelstellingen? Want allianties die jouw doelstellingen niet blijvend ondersteunen, zijn al snel hobbyisme. Daarom is het aangaan van allianties ook een strategisch vraagstuk. En uit onze praktijk blijkt dat het slagen van allianties steeds crucialer wordt voor het bereiken van je eigen doelstellingen. Tijd dus om de professionaliteit ook toe te laten nemen. Want succesvol samenwerken is niet langer een “nice to have” maar een “must have”.

Wanneer mogelijke samenwerkingen in het spel zijn, is AlliantiePartners je in deze beslissende fase graag van dienst. Doe kennis op door je te verdiepen in de informatie en publicaties die je hier aantreft. Of schrijf je in voor een van onze masterclasses of leergangen. Wil je liever on the job advies ontvangen? Ook dan kun je bij ons terecht. Met ruime ervaring op gebied van alliantiemanagement zijn wij in staat jou voor de meest kostbare fouten te behoeden. Onze aanpak is er altijd op gericht om de organisatie zelf 'samenwerkingsvaardiger' te maken.