Docenten

Docenten

Prof. dr. Toni Sfirtsis
Toni Sfirtsis is expert op het gebied van strategische innovatie. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring met het adviseren en ondersteunen van organisaties in het vaststellen van hun toekomstige innovatieruimte, deze te vertalen naar concrete management keuzes en vervolgens te implementeren. Hij is een veelgevraagd spreker op het gebied van strategische innovatie. Prof. Sfirtsis is associate partner van Business Innovation Architects en is naast AlliantiePartners Academy verbonden aan de Universiteit van Antwerpen en Business School Nederland.

Dr. ing. Jacques Reijniers MBA
Jacques Reijniers is directeur/eigenaar van Apollo Consultancy BV. Tot medio 2014 was hij tevens part-time hoogleraar inkoopmanagement (NEVI leerstoel) en part-time directeur van de Lean management leerfabriek, beide aan Nyenrode Business Universiteit. Eerder was hij directievoorzitter van Het NIC, bestuurder, partner en consultant bij PwC en industrial engineer bij Cincinnati Milacron. Op genoemde gebieden publiceert hij frequent, heeft boeken op zijn naam staan, is gastspreker, doceert veelvuldig aan verschillende universiteiten, business scholen en instellingen in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Hongarije. Hij studeerde werktuigbouw, Commerciële Techniek, MBA en is gepromoveerd in de Economische Wetenschappen.

Drs. Peter de Roode
Peter de Roode is afgestudeerd onderwijskundige, een ervaren trainer en zelfstandig organisatieadviseur. Hij heeft als motto: het verbinden van de Onder- en Bovenstroom in organisaties. Dat doet hij met Action Learning op de werkvloer, waarbij draagvlak wordt gecreëerd bij medewerkers voor veranderingen en innovaties van onderaf worden gestimuleerd. Hij heeft daar verschillende boeken over geschreven en houdt zich momenteel bezig met onderzoek naar het ‘nemen van verantwoordelijkheid’. Peter is werkzaam voor zowel profit als non-profit organisaties.

Dorine van Basten MBA
Dorine van Basten is een van de associatie partners van AlliantiePartners en ondernemer in de financiële dienstverlening. Zij initieert mooie marktinitiatieven op het snijvlak tussen consument, distributie en aanbieders. Zij houdt zich dagelijks bezig met het verbinden van partijen en het aangaan van allianties. Ook vanuit haar vroegere management- en bestuurdersfuncties heeft zij veel ervaring met een aangaan van managen van professionele samenwerkingen binnen en tussen pofit- en not-for-profit organisaties. Daarnaast is zij erkend toezichthouders onder andere bestuurslid van de Coöperatie en Stichting Goede Doelen van de schadeverzekeraar Nh1816.

Wim Witteveen MM
Wim Witteveen is een van de founding partners van AlliantiePartners. Vanuit zijn vroegere directie- en bestuurdersfuncties loopt het aangaan en managen van partnerships als rode draad door zijn carrière. Hij heeft de methodieken en tools van AlliantiePartners niet alleen mede ontwikkeld, maar ook toegepast bij vele organisaties in diverse branches. Hij levert zowel een bijdrage aan strategische vraagstukken rondom allianties als aan de praktische inrichting ervan, dit vanuit de overtuiging dat allianties als organisatievorm alleen maar zal groeien. En vanuit het idee dat wanneer alliantiemanagement als expertise wordt benaderd, het succes van allianties sterk toeneemt.