Over ons

Over ons

AlliantiePartners is een dynamisch adviesbureau. Ons doel is organisaties succesvoller te laten samenwerken. Dat doen we door organisaties bij te staan bij samenwerkingsvraagstukken. De kern van AlliantiePartners wordt gevormd door Wim Witteveen, founding partner. Daarnaast maakt AlliantiePartners gebruik van een netwerk van ervaren consultants op het vakgebied en een netwerk van gespecialiseerde partners. Ook AlliantiePartners is een netwerkorganisatie.

Wim Witteveen
‘Samenwerken = Rendement + Energie’

Founder van AlliantiePartners. Resultaatgerichte verbinder & netwerker. Optimistisch, gedreven, en organisatiesensitief. 30 jaar ervaring in bestuurders- en managementfuncties. Begrijpt de dynamiek van organisaties en samenwerkingsverbanden. Richt zich altijd op de harde én zachte kant van samenwerken. Mensen en doelen. Hij viert zijn successen en brengt vaak zijn humor in. Gelukkig is hij beter in het verbinden bij samenwerken dan dat hij tennist.

Dorine van Basten
'Samen heb je meer lol en bereik je meer.’

Haar passie is het verbinden van mensen en organisaties, zodat hun persoonlijke en/of zakelijke ambities worden waargemaakt. Heeft haar vlieguren gemaakt in de financiële dienstverlening. In commercieel als coöperatief verband. Vindt dat een samenwerking professioneel aanpakt moet worden, met oog voor zowel de harde- als de zachte kanten. Dat levert het beste resultaat. Zij leert organisaties om een aantrekkelijke(re) en professionele(re) samenwerkingspartner te zijn en hun ambities waar te maken. Haalt haar energie uit het lopen van marathons en trials.

Gert Vasse
‘Groot denken en snel kleine stappen zetten!’

Een doelgericht mensenmens. Haalt het beste in mensen en organisaties naar boven. Hij heeft z’n sporen verdiend in de financiële dienstverlening (B2C & B2B). Sterk op commercieel en operationeel gebied. Een échte omnichannel expert. Organiseert en begeleidt slagvaardig horizontale samenwerkingen. Heeft altijd de klantimpact in het vizier. Geloofd dat klantimpact-teams het nieuwe samenwerken is: een mix van interne en externe mensen én platformen. Rijdt met zijn broer de wereld rond in sportieve auto’s.
 
André Oosterloo
‘Alleen ga je misschien sneller, maar samen kom je verder’

Een echte verbinder tussen zowel mensen als organisatie. 30 jaar managementervaring bij nationale-, internationale- en MKB-organisaties. Stelt altijd drie vragen centraal: Waarom, waarin en hoe samenwerken? Leert organisaties nieuwe en bestaande samenwerkingsverbanden professioneel te managen naar een win – win voor alle partijen. Succes is zijn bron van inspiratie. Reist de wereld rond om te ontdekken, te leren en andere mensen & culturen te leren kennen.

Jorrit Hoekstra

‘Vertrouwen is je belangrijkste kapitaal.’

Geeft strategisch advies o.b.v. (markt-) onderzoek. Publiceert regelmatig over samenwerking en stakeholderonderzoek. Gebruikt stakeholderonderzoek als tool voor het vormgeven en evalueren van samenwerkingsrelaties. Wordt enthousiast van complexe samenwerkingen die allianties strategisch willen professionaliseren. Richt zich als gediplomeerd voetbaltrainer ook op het veld op samenwerking.  Guilty pleasure: in zijn vrije tijd de eigenaardigheden van het menselijk gedrag observeren.

Wout Kloppenberg
'Als je je omgeeft met mensen die in hetzelfde geloven als jij, ontstaat vertrouwen.'

Creatief en visueel denker die strategieën concreet maakt. businessmodellen vormgeeft en organisatietransformaties begeleid. Heeft zijn carrière als interne en externe consultant veel organisaties gezien. Vind dat organisaties te makkelijk denken over het aangaan van samenwerkingsverbanden. Ook de impact wordt vaak niet goed overzien. Designer van alle AlliantiePartners visuals. Begeleidt naast bedrijven ook het voetbalteam van zijn zoontjes. Danst het liefst op seventies soul. Geniet samen met vrienden graag van een lekker wijntje of een mooie wiskey.

Mariëlle Baars
'Focus je op de klanten die je wilt hebben.'

Gefascineerd door klanten, klantbeleving en het ontwikkelen van concepten en (online) strategieën op basis van klantgedrag en klantbeleving. Smult van begrippen als customer journey & customer delight. Helpt ondernemers groeien. Samenwerken zit in haar DNA. Online marketeer voor AlliantiePartners. Bemoeit zich stiekem ook met offline. Probeert iedere week te bootcampen. Gaat liever uiteten.